*

Roger Kulmala Kansallismielistä ajattelua

Kaikki blogit puheenaiheesta Italia

Venetsian ja Lombardian kansanaanestykset vaietaan hiljaiseksi.

Koko Eurooppa pidättää hengitystään Katalonian kansanäänestyksen jälkeen, eikä kulu päivääkään ilman uusia uutisia Espanjasta. Uutiset Italian kahdesta merkittävästä kansanäänestyksestä loistavat kuitenkin poissaolollaan.

Euroopan medioissa 22.10. järjestettävistä äänestyksistä on vaiettu täysin – lukuun ottamatta muutamaa lehteä Itävalloissa. Äänestykset näyttävät olevan valtamedian mielestä Italian sisäinen asia – toisin kuin Katalonian tapahtumat.

 

Katalonia oli vasta alku!

 

"Pohjois-Italian Lombardia ja Venetsia suunnittelevat pitävänsä kansanäänestyksen 22. lokakuuta. Tässä äänestyksessä kansalta on tarkoitus kysyä, olisiko alueiden lisättävä itsemääräämisoikeuttaan suhteessa Italian keskushallintoon. Äänestys on neuvoa antava, mutta asiantuntijat odottavat siitä suunnannäyttäjää, joka päästää pullonhengen vapaaksi."

 

 

Kiitos

Hämis

 

Loput löytyy täältä: https://vastavalkea.fi/2017/10/02/vallankeskityksen-kylvaja-korjaa-hajaa...

 

Koomikko Grillosta Italian äänestyksen lopullinen voittaja?

Italian kansanäänestys perustuslain uudistamisesta on mielenkiintoinen monellakin tapaa. Perustuslain uudistamisesta on kyse senaatin vallan merkittävästä vähentämisestä. Monien erilaisten alueiden Italiassa senaatti voi olla hyödyllinen tasapainottamaan vallankäyttöä, vaikka kaksi tasavertoista parlamenttikamaria on tehnyt Italian politiikasta sekavaa. Siksi uudistuksen vastustamista ei pidä kuitata tyhjänä populismina.

Musta sunnuntai ?

Itävalta ja Italia äänestää ensi sunnuntaina. Itävallan uusintavaali on näistä kahdesta pienempi paha, vaikka odotettavissa onkin suuri takaisku Euforikoille EU-kielteisen kandidaatin mahdolllisen voiton myötä.

 

Suuri mörkö istuu Italian äänestyksessä, jossa mitataan pääministeri Renzin reformikyvyt ja luottamus, joka on viimeisien kyselyiden mukaan huolestuttavat 32%.

 

Kreikan velkakriisi oli pikkujuttu - Todellinen velkapommi kytee Italiassa

Italian viranomaiset ja useat merkittävät rahoituslaitokset sopivat viime kuussa viiden miljardin euron suuruisesta Atlante-rahaston luomisesta, jolla pyritään tukemaan maan heikentyneitä pankkeja. Rahaston avulla pankit voivat hankkia lisää pääomaa ja päästä eroon ongelmalainoistaan. Atlante -rahaston uskotaan näyttelevän merkittävää osaa pankkisektorin luottotappioiden torjumisessa sekä yksityisten sijoittajien houkuttelemisessa. Italian pankkisektori on euroalueen neljänneksi suurin, jonka vuoksi ongelmien syveneminen tulisikin vaikuttamaan koko Eurooppaan.

#dgfamily - Italian Finlayson

Muotimaailman tunnetuimpiin suunnittelijoihin kuuluva kaksikko Domenico Dolce ja Stefano Gabbana ovat lanseeranneet markkinoille uuden perhemuotojen moninaisuutta ilmentävällä kuvastolla varustetun tuotesarjan ulkomaan kielisten lehtitietojen mukaan lähinnä kahdesta syystä - ensinnäkin D&G haluaa mallijulkaisulla tasoittaa ja pyytää lopullisesti anteeksi vuosi sitten aiheuttamaansa  kohua,  joka synty

Suomen profeettakomissaari.

Monet kenties muistaa, kun Jyrkimme ennusti pakolaisten tarpeen Suomessa 1,8 miljoonan tasolle. Tuolloin mies oli vielä Suomen pääpuhuvapää. Puhuttuan Suomen velkataakan kaksinkertaiseksi herra Katainen onnistui puhumaan itsensä EU-komission varapuheenjohtajaksi. Tässä virassa Jyrki alkoi laulamaan muiden lauluja entistäkin selvemmin.

 

Jyrkillä oli unelma!

 

Järjestäytynyt rikollisuus hyötyy pakolaistilanteesta

Kuten Ylen Aamu-tv:ssä sanoin, Suomen on otettava käyttöön väliaikaiset Schengenin sisäiset rajatarkastukset Ruotsin ja Norjan vastaisilla rajoilla. Valmius on jo olemassa ja Saksan, Slovakian sekä Itävallan esimerkki antaa poliittisen selkänojan.

Turvapaikanhakijoiden palautussopimukset on tehtävä Irakin, Afganistanin ja Somalimaan kanssa. Lisäksi osa Irakista on luokiteltava turvalliseksi alueeksi.

Rikollisliigojen maahanmuuttobisnes on torjuttava

Monien mielestä inhimillinen hätä kärjistyy kohtuuttomaksi laittomassa maahantulossa Välimeren yli. Silti kaiken hädän keskellä pitäisi nähdä mistä siinä on lopulta kysymys.

Irakin sotaa ja muita sen ilmansuunnan levottomuuksia pakoon tulevat ihmiset saapuvat useimmiten Turkin kautta Eurooppaan. Ensin Kreikkaan ja sieltä edelleen pohjoisemmaksi.

Eniten ihmisiä tulee Välimeren yli Afrikan puolelta. Useimmat heistä yrittävät ensin Italiaan ja sieltä edelleen pohjoisemmaksi, jossa yhteiskunta suhtautuu heihin myötämielisemmin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä