Lepomäen sotepurkauksesta

Kokoomuksen kansanedustaja Lepomäen ulostulo, jossa hän haukkui hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen on kiinnostava. Sen voi helposti leimata Kokoomuksen taktiikkana ajaa kahdella rattailla, kuten maahanmuuttopolitiikassa, mutta jos Lepomäki oikeasti äänestäisi uudistusta vastaan eduskunnassa, niin silloin uudistus voisi mahdollisesti kaatua, mikä tietenkin olisi hyvä.

Hallituksella kun on niukka enemmistö 105 edustajan eduskunnassa ja oppositio uudistusta vastaan. Hjallis Harkimo voisi olla toinen kokoomusedustaja joka olisi valmis kapinaan. Hirveästi en usko ryhmäkurista lipeämistä tapahtuvan. Kokoomuksen puoluekoneistolla on sen verran harjausvoimaa, että kapinoitsioiden poliittinen ura voi olla lopussa. Siksi Lepomäen ja Harkimon on helpompi olla uudistusta vastaan, koska heillä on elämää politiikan ulkopuolella.

Ei kannata kuitenkaan unohtaa, että suosittu kokoomusvaikuttaja, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on myös tiukasti uudistuksia vastaan, joten tässä voi olla myös edessä kokkareiden sisäinen valtataistelu. Mahdollista on, että jos joku sinisten edustaja haluaa olla oppositiopuolueen listoilla ehdoilla seuraavissa vaaleissa, loikka olisi paras ajoittaa ennen soteuudistusäänestystä eduskunnassa.

Kokoomuksella on hyvä taito suosion kannalta antaa edustajiensa esittää vastakkaisia näkemyksistä asioista, mutta Lepomäen purkaus kokoomuksen ja hallituksen kärkihanketta kohtaan oli niin raju, että se vahingoittaa uudistusta ajajien uskottavuutta aidosti.

 

RogerKulmala
Perussuomalaiset Helsinki

Kansallismielinen perussuomalainen Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu