Roger Kulmala Kansallismielistä ajattelua

Hallituskriisi tiivistettynä:

Hallituskriisi tiivistettynä:

 

Ennen perussuomalaisten puoluekokousta:

 

Sipilä: Hallitusohjelmaa ei neuvotella uudelleen perussuomalaisten puheenjohtajan vaihtumisen takia.

 

Halla-aho: En vaadi hallitusohjelman uudelleenneuvottelemista. Jo sovitun toteuttaminen riittää.

 

Halla-aho valitaan puoluekokouksessa perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

 

Halla-aho: Perussuomalaiset on valmis jatkamaan hallituksessa noudattaen hallitusohjelmaa, kunhan sovitussa pidetään kiinni.

 

Sipilä: Hallitusohjelman ja jo sovitun noudattaminen ei käy. Hajotan johtamani hallituksen ja neuvottelen uuden hallitusohjelman KD:n ja RKP:n kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Pitäisi olla vähintäänkin hallituskumppaneiden luottamus. Sitä ei Halla-aholla ja hänen kannattajillaan ole koskaan ollut.

Marko Parkkola

Meinaat että sixpackilla oli?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ei ollut, mutta siitä ilmeisesti on otettu opiksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Taustalla näyttäisi olevan muutakin kuin hallitusohjelman noudattaminen. Presidentti Niinistö tai ainakin hänen liikemiespitoinen taustaryhmänsä arvatenkin vetelee naruista kuten viime vuonna Alexander Stubbia savustettaessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU ei suostu antamaan Suomelle tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja samalla EU on katsonut että Suomen tulee olla malliopilas yhteisvastuiden jakamisessa jota perussuomalaiset olisivat hallituksessa häirinneet.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Hallitusohjelma oli sitten pelkkä bluffi ja nyt se katsottiin.

Niko Sillanpää

Juuri näin. Persujen puoluekokousväki katsoi todennäköisesti pääosin tietämättään Soinin, Sipilän ja Orpon bluffin. Huvittava tilanne oikeastaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kunnon todellisia syitä ei persujen erottamiseen ollut (hallitusohjelma olisi pysynyt samana). Eli oletan että tässä yritetään saada persut hajoamaan etteivät saisi kunnon mahtijytkyä viimeistään 2019.

Hajoamiseen on ihan kohtuu mahdollisuudet, koska "soinilaiset"/smp-porukat ovat aika mietintätilassa nyt........ ja miten pärjää/kestää Soini oppositiossa Halla-Ahon komennossa kun Soini nimitti (täälläkin olleen blogin mukaan) nuivia natseiksi........ jotka vielä veivät poloiselta Soinilta ministeripaikan nyt (mitäs läksit peliin sinä Soini-poloinen)...... mahtaa Soinia kiukuttaa. Perintökin meni kun Halla-Aho osoittautui taitavammaksi.. voi voi.

Vielä 2 vuotta pitäisi Soinin ja kumppaneiden olla siinä seurassa. Aika hyvät mahdollisuudet hajottaa persuja vaikka onhan se kauheaa Soinille hajottaa omaa puoluettaan eli jännää aikaa eletään.... onko Soini kannattajineen vanha ja väsynyt vai katkera ja kimpaantunut? Halla-Aholaiset voittivat jo.... mutta tuleeko vastaisku mahdollisesti heikentäen heidän jatkonousuaan...

****************************************************

Stay tuned for the next episode of "Suomen idiootit kansanedustajat sekä ääliöpuolueemme.... ihan itse valitsemamme (eli älä valita?)... Pätee omasta mielestäni kaikkiin Suomen eduskuntapuolueisiin enemmän tai vähemmän. Ellet usko olet puolueuskovainen ja jo avun ulkopuolella valitettavasti ;)

Toimituksen poiminnat