Avautuminen persujen tuloksista puoliväliriihessä

Ketuttaa Sipilän hallituksen puoliväliriihen tulos perussuomalaisille. Puolueen johdon prioritteetit ovat aivan väärässä ja neuvotteluissa ei ole strategista pelisilmää. Nyt on aika vaihtaa johtoa!

Ensinnäkin painavan oikeusministerin salkun vaihtaminen kevyeeseen kulttuuriministerin salkkuun oli typerä päätös. Puolueen koko olemassaolon aikana yksi keskeinen teema on ollut rangaistusasteikon kiristäminen. Kun puolue vihdoin pääsee hallitukseen, niin oikeusministerin salkusta luovutaan, ennenkuin mitään saadaan aikaan. Surullista.

Oli myös selkeä virhe laittaa tehtävään täysin kokematon ja koulutusta vailla ole Jari Lindström, joka ei siinä pärjännyt. Perussuomalaiset saa niin vähän ministerisalkkuja, että valinnat pitäisi tehdä paremmin. Huteihin ei ole varaa.

Olisikohan niin, että oli pakko saada Terholle salkku ennen puoluekokousta pj-kampanjan vaudittamiseksi. Jos näin on, niin oma hyöty asetettiin puoluen edun edelle. 

Maahanmuuttopolitiikkaan ei saatu lisäkiristyksiä. Pakolaiskiintiön nosto oli torjuttu jo hallitusohjelmassa. Suomen löysä linja ja EU:n sisäiset siirrot jatkuvat.

Puolustukseen ja turvallisuuteen saatiin lisää rahaa. Hyvä niin, muttei muuta sitä Suomen puolustusbudjetti on liian pieni littoutumattomalle Venäjän naapurimaalle. Surullista on, että puolustusministeri Jussi Niinistö keskittyy määrärahojen tarpeeksi korkean nostamisen sijasta puolustusvoimien sodanajan vahvuuden nostamiseen paperilla (vähän aika sitten se nousi 280 000). Mutta kun lisärahoja ei saatu kunnolla, niin todellista vaikutusta sillä puolustuskykyyn ei oiekastaan ollut. Eikä niitä jalkaväkimiinojakaan saatu, vaikka vaaleissa niin mainostettiinkin.

Talouden puolella Suomen talous on mahdollisesti alkanut vihdoin kasvaa. Silti ekonomistien yleinen arvio on, että jos hallitus ei uudista työmarkkinoita ja säästä lisää, niin talouskasvu ei riitä täyttämään hallituksen omia talouspoliittisia tavoitteita velkaanumisen taittamisen ja työllisyysasteen nousun suhteen. Taas yksi hallitus siis, joka ei pysty tekemään, mitä lupasi. Toki Sipilän hallitus on parempi kuin edellisen kauden sateenkaarihallitukset, mutta olen silti pettynyt.

Ainoa todella positiivinen oli pakkoruotsia heikentävän kielivapauskokeilun toteutumisen varmistus, mutta se on liian pieni saavutus perussuomalaisten kokoiselle puolueelle.

Politiikassa ei saa kaikkea mitä haluaa, mutta henkilökohtaisesti olen pettynyt, että puolueestani on tullut hallituksessa kokoomuksen ja keskustan apupuolue. Jotkut johdossa saavuttavat henkilökohtaisiaan hillotolppia, mutta kentältä katsoen johto on laukalla väärään suuntaan.

RogerKulmala
Perussuomalaiset Helsinki

Kansallismielinen perussuomalainen Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu