Roger Kulmala Kansallismielistä ajattelua

Eduskunta häpäisi Charlie Hebdo-iskun uhrien muiston

Perussuomalaisten kansanedustajalla Mika Raatikaisella oli tarkoitus järjestää sananvapautta käsittelevä keskustelutilaisuus eduskunnan pikkuparlamentin kansalaisinfossa ensi viikolla, jonne oli kutsuttu kohuttu Muhammed-pilakuvapiirtäjä Lars Vilks. Eduskunta arvioi kuitenkin Vilksin mukana olon liian suureksi turvallisuusriskiksi, joten edustaja Raatikainen joutui vaihtamaan tilaisuuden paikan. Turvallisuusasiat pitää aina ottaa vakavasti, mutta on käsittämättömänä, että jos ihminen käyttää rohkeasti sananvapautta ja kritisoi islamia, kuten Vilks on tehnyt, hänestä tulee turvallisuusriski, jonka esiintymistä pitää Suomen demokratian pyhäkössä Eduskunnassa rajoittaa.

Ääri-islamistit ovat iskeneet tänä vuonna pariin otteeseen sananvapautta vastaan, ensin Pariissa Charlie Hebdo-lehteä vastaan ja sitten Kööpenhaminassa sananvapaustilaisuudessa, jossa myös Lars Vilks oli mukana. Näiden hyökkäysten tavoitteena oli luoda pelkoa ja vaientaa islamia kritisoivat tahot. Mielestäni eduskunnan päätös perua keskustelutilaisuus turvallisuusuhan takia osoittaa terroristien taktiikan toimivan. Ei uskalleta kuunnella niitä, joita terroristit haluavat väkivallalla vaientaa. Charlie Hebdo-iskun jälkeen kaikki poliitikot korostivat sananvapauden tärkeyttä, mutta kun tulee tosipaikka ja sananvapauden vaaliminen uhkaa turvallisuutta, niin Eduskunta laittaa päänsä pensaaseen. Tämä häpäisee Charlie Hebdon kuolleiden pilapiirtäjien muistolle. Terroristit voittivat tämän erän ja sananvapaus hävisi.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen on aktiivisesti arvostellut näkyvästi islamin väkivaltaisia piirteitä tavalla, joka varmasti suututtaa ääri-islamistisia tahoja. Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen, joka otti vastuun keskustelutilaisuuden perumisesta turvallisuussyihin vedoten, totesi Vilksin läsnä-olosta seuraavanlaisesti: "– Onhan se nähty, että tämän herra Vilksin muussakin ulkomaanmatkailussa, että kyllä siellä kohta pommit paukkuu, Tiitinen toteaa." (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1428635960702.html) Jos ja kun Olli Immonen valitaan uudelleen eduskuntaan ja hän jatkaa omalla rohkealla linjallaa puhumista maahanmuuttopolitiikasta ja islamista ja hänestä tulee mahdollisesti ääri-islamistien uhkailuiden kohde (oletteavasti Immonen on saanut aikaisemminkin paljon uhkauksia puheidensa johdosta), nin aikooko pääsihteeri Tiitinen jatkaa loogisesti samalla linjalla ja käskeä Immosen jäämään kotin, jotteivat pommit paukkuisi eduskunnassa?

Valtiovallan pitää jatkossa aktiivisesti edistää sananvapauden toteutumista myös kiistanalaisempien henkilöiden kohdalla, eikä taipumista islamistien pelottelun ja väkivallan takia. Islamilainen terrorismi pitää ottaa vakavasti ja valtion pitäisi ryhtyä päättäväisemmin torjumaan sen uhkaa suomalaisen demokratian pelastamiseksi. Keinoja olisivat tiukempi suhtautuminen islamistiseen propagandaan, riittävien resurssien antaminen poliisille, kansalaisuuden saamisen kiristäminen, kaksoiskansalaisuusjärjestelmästä luopuminen, kansalaisuuden poisottaminen terroristijärjestöihin riveihin taistelemaan menneiltä ja vakaviin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen.

Je suis Lars.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hei Roger,

Matias Turkkilan vastuulla oleva Suomen Uutiset uutisoi, että Heinäluoma olisi torpannut kyseisen tapahtuman. Sehän ei pitänyt paikkansa ja tarvittiin jopa Soinin plokia korjaamaan kyseinen väärä informaatio, vaan eipä Soiniakaan paljon kuunnella tässä asiassa teidän riveissänne. Ei tarvitse olla SUPOssakaan arvioidakseen, että kyseinen tilaisuus vaatii turvatoimia (vaalien kynnyksellä etenkin), joten Tiitisen ratkaisu oli täysin oikea.

Raatikaisen sananvapautta siis ei ole kukaan rajoittanut, ja pidän sitä henkilökohtaisesti mauttomana että siitä on tehty sananvapauskysymys. Raatikainen voinee järjestää vaalitempauksensa ihan missä tahansa muualla ja järjestää itse turvatoimet, mikäli katsoo niitä tarvittavan.

Käy vähän sääliksi Vilksiä jota vedetään täällä perussuomalaisten vaalikeppihevosena.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Miksi ei saanut pitää tilaisuuttaa,koska EIHÄN SUOMESSA OLE mitään terrosismin uhkaa,eikä muutakaan uhkaa,koska eu ja nato?Näinhän mainostetaan EUN tuovan /tuoneen vakautta,TURVALLISUUTTA,tasa arvoa jne.jne.eu Arvoyhteisöä kaupataan edelleen näin.Koko kaarti hallituksessa ja sen ulkopuolellakin, ovat suut vaahdossa näin mainostaneet.Viimeksi stubb vähän aikaa sitten.Miksi nämä ovat siis huolissaan,koska ei eussa ole uhkan ja huolen häivää??

Ja tulos:eriarvoistava politiikka,luokkaerot kasvaa,köyhyys kasvaa,terrorismin kasvua/pelkoa,uhkaillaan venäjällä, en vaan tiedä koska sekin sodanjulistus on annettu suomelle,on sanktiota,kriisiä 20 vuotta jatkunutta jne.Stasimainen valvonta ihmisten yksityiselämää kohtaan,perheitä kohdellaan kuin DDR.ssä,rekistereitä perheistä,tietokoneita valvotaan jne.jne.

Oli kyllä aika kakomista se haastattelu ,ainakin radiossa.Tiitisen listakin voisi avata samaan syssyyn,ja sen salaamisen syy.

http://suomenhistoriaa.blogspot.fi/2008/11/rusin-l...

Olavi A Honka

Pieni oikaisu, eduskunta ei arvioinut mitään, vaan Tiitinen, jolla on tällaiseen päätösvalta. Myös Soini hyväksyi Tiitisen päätöksen.

Kukaan ei estä järjestämistä seminaareja/keskustelutilaisuuksia melkein mistä aiheesta tahansa, paikkoja varmasti löytyy. Eduskunta vain ei ole tällaisten tilaisuuksien pitopaikka. Tiitinen tämän myös kertoi, "Ei kuulu eduskuntatyöskentelyyn" ja tämä on se periaate jolla Tiitinen päätöksen teki ja mielestäni aivan oikein. Supo kertoi myös turvallisuus uhasta, joka lienee todellinen, ja joka nousikin mediassa ykkös-syyksi.

Kokonaisuudessa kyse myös siitä kuvasta joka annetaan "Suomen eduskunnassa pidettiin..." tuohon loppuun voi lisätä minkä aiheen tahansa ja voi huomata vaikutukset joita tällaisella voi olla. Parempi hakea vaihtoehtoinen paikka.

Toimituksen poiminnat