Roger Kulmala Kansallismielistä ajattelua

Perussuomalaisten Nuorten islam-pilakuvakilpailu on perusteltu

Perussuomalaiset Nuorten kansalliskonservatiivinen aikakausilehti Rahvas järjestää pilakuvan kilpailun, jonka aiheena on islam. Voittaja saa piirtämänsä kuvan lehden kanteen ja 200€. Tarkemmat tiedot kilpailusta löytyy täältä: http://www.ps-nuoret.fi/uutiset/osallistu-pilapiirroskilpailuun-sananvapauden-puolesta

Kilpailua on kommentoitu internetissä varsin kriittisesti. Minusta on provosoivaa järjestää kilpailu, jossa piirretään pilakuvia yhdestä uskonnosta, mutta kuitenkin perusteltua. Nimittäin suomalainen ja länsimainen tekopyhä yhteiskunnallinen keskustelu vaatii herättelemistä. Lisäksi islamissa on puolia, joita sopii arvostella.

Kilpailun järjestämisen oikeuttaa yksin se, että vuonna 2006 silloinen pääministeri Matti Vanhanen pyysi anteeksi itsensä ja Suomen hallituksen puolesta sitä, että kansallismielinen Suomen Sisu-järjestö julkaisi  Muhammed-pilakuvia verkkosivuillaan. On luultavasti ainutlaatuista, että länsimaisen demokratian johtaja pyytää anteeksi, kun kansalaiset käyttävät sanavapauttaan. Pilakuvien julkaisemisesta alotettiin myös rikostutkinta, joka Kalevan vuodelta 2006 olevan jutun mukaan oli ainoa laatuaan Euroopassa, vaikka samoja kuvia julkaistiin muualla Euroopassa. http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/vanhanen-pyysi-anteeksi-muslimeilta/66320/

Vanhanen, silloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen ja KRP eivät olleet silloin Charlieta, vaan päinvastoin kumartelivat tuolloin terroristeille ja mellakoitsijoille. Erittäin häpeälliseksi asian tekee se, että 12 ihmistä tapettiin Charlie Hebdo-lehden toimituksessa, koska lehti oli julkaissut samanlaisia pilakuvia, mitä Suomen valtiojohto pyyteli anteeksi. Vanhasella ja Halosella ei olisi ollut mitään moraallista arvovaltaa marssia muiden Euroopan johtajien rinnalla Pariisissa sunnuntaina. Olen ylpeä, että Perussuomalaiset Nuoret on asettuneet vastavoimaksi häpeälliselle tekopyhyydelle ja järjestää tämän kilpaillun. Eduskuntaan uudelleeen pyrkivä Matti Vanhanen voikin sitten vaalikampanjassaa pyydellä anteeksi Rahvaan julkaisua.

Myös Suomen oikeusjärjestelmä on kunnostautunut sananvapauden rajoittamisessa. Jussi Halla-aho kirjoitti kirjoituksen, jossa provosoitiin Suomen mediaa ja oikeusjärjestelmää käsittelemällä somaleita ja profeetta Muhammedia. Lopputuloksena oli tuomio korkeimmalta oikeudelta uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Wikipediasta lainattua: "Valtionsyyttäjä Mika Illman totesi Hufvudstadsbladetin haastattelussa 8. kesäkuuta 2012 ”olevan hyvä, että lain tulkitsijat nyt ovat saaneet ennakkotapauksen. Korkein oikeus on vetänyt rajan sille, kuinka pitkälle se, joka arvostelee valtaapitäviä, saa provosoida ja liioitella”.

Charlie Hebdo olisi Suomessa mennyt rajan yli. Ovatkohan korkeimman oikeuden presidentti Pauliina Koskelo ja Mika Illman tyytyväisiä, kun Suomessa ei terroristien tarvitse kostaa profeetan puolesta, kun siitä huolehtii Suomen oikeuslaitos?

Moni taho vaati iskun jälkeen mediassa jumalanpilkka-lakien kumoamista ja puolusti Charlie Hebdoa. Aika moni heistä oli aikoinaan tyyväinen Halla-ahon tuomioon ja muutamat heistä on sen jälkeen aktiivisesti pyrkinyt leimaamaan Halla-ahoa rikolliseksi rasistiksi epäoikeudenmukaisen tuomion perusteella.

Pilakuvakilpailua voi myös perustella sillä, että islamiin liittyy nykypäivänä paljon negatiivisia ilmiöitä. Kirjoitin sunnuntaina islamin ja ääri-islamin suhteesta. http://rogerkulmala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184177-lyhyesti-islamin-ja-aari-islamismin-suhteesta

Viime aikoina olemme saaneet jatkuvasti lukea islamiin liittyvistä kauheuksista. Taliban teurastaa Pakistanissa koululaisia, Boko Haramin hirveydet Nigeriassa ja lähialueilla alkavat muistuttaa kansanmurhaa, IS on pystyttänyt lähi-itää natsi-Saksaa muistuttavan kalifaattinsa sekä islamilaisen terrorismin uhka noussut ja toteutunut länsimaissa. Lisäksi Interpol arvelee mahdollisesti jopa 5000 jihadistin lähteneen sotimaan lähi-itään Euroopasta. Muissakin uskonnoissa on tietysti ongelmia, mutta ei vastaavia kuin islamissa. Siksi kritiikkiin pilakuvien avulla on tarvetta.

Lopuksi totean, että Perussuomalaistakin on osattu tehdä pilakuvia. Mielenkiintoisimmat niistä on julkaistu Kirkko ja Kaupunki-lehdessä. Itselleen pitäisi kuulemma osata nauraa, mutta kun perussuomalaisena katselee Ville Rannan pilakuvaa, jossa kansanedustaja Olli Immonen herttaisesti toivoo joulupukilta välineitä kansanmurhaa, en ymmärrä, missä kohtaa pitäisi nauraa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jos osaisin piirtää, kuvaisin islamin profeetan Jeesuksen vampyyrinä, joka perusti kannibalistisen kultin - seuraajat syövät hänen lihaansa ja juovat hänen vertaan. Koska en osaa piirtää, annan idean vapaasti käytettäväksi.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Eukaristiaa vieroksuivat ja pilkkasivat jo jotkut Jeesuksen seuraajat ja alkukristityt, koska tämän opin mukaan ehtoollisleipä ja –viini oikeasti – ei siis symbolisesti – muuttuvat Kristuksen ruumiiksi ja vereksi. Tämä on hyvin erikoinen oppi, mutta se on kuitenkin säilynyt niin kauan ettei sen pilkkaamisessa enää ole oikein mieltä. Mitä jos se on oikeasti ja materiaalisesti totta?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ilmankos öylätin pihistämiseen suhtaudutaan kuin kidnappaukseen.

http://www.wftv.com/news/news/body-of-christ-snatc...

Mika Rantanen

Pekka, jos minä pilkkaisin samalla tavalla Karl Marxia tai Stalinia niin kuin sinä pilkkaat Jeesusta, naurattaisiko se sinua, ja tuntuisiko se sinusta hyvältä?

Ehtoollisen ainesosat ovat kuitenkin säilyttäneet olemuksensa eli viini maistuu edelleen viiniltä ja leipä leivältä, vaikka ne ovat samalla Jeesuksen veri ja ruumis.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Minusta se olisi täysin yhdentekevää, pilkkaa niin paljon kuin lystäät.

Toisekseen, missä olen pilkannut Jeesusta - ylipäätään kummallinen ajatus, jotta taruolentoja nyt ylipäätään voisi pilkata.Kristinuskon noitamenojen ihmetteleminen ei ole pilkkaamista, se on kummastelua.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #67

Sehän tässä lieneekin olennaista. Jostain syystä joillekin Jeesuksen(tai vaikka Mohammedin) pilkkaaminen on kuin heitä itseään henkilökohtaisesti olisi pilkattu.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Mitä bloggaaja ajattelee siitä, että anteeksi pyysi vuonna 2006 myös tanskalaislehti Jyllands-Posten, joka aiheutti silloin kaikkien tunteman piirroskohun ikävine seurauksineen?

"Piirrokset eivät rikkoneet Tanskan lakia, mutta ne epäilemättä loukkasivat muslimeja, ja tätä me haluamme pyytää anteeksi", kirjoitti päätoimittaja Carsten Juste lehden nettisivulla.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12883374594...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Pitää paikkansa, että Jyllands Postenin sivuilla 30.1.2006, tuolloisessa vaikeassa tilanteessa julkaistussa Carsten Justen alkuperäisessä kirjelmässä lukee

”De 12 tegninger var efter vores opfattelse sobre og var ikke tænkt som krænkende. De var ikke i strid med dansk lovgivning, men har uafviseligt krænket mange muslimer, hvilket vi skal undskylde. -- Med venlig hilsen Carsten Juste”.

Siis pahoitellaan sitä, että kuvien julkaisu tuli tahattomasti loukanneeksi monia muslimeja.

Toisaalta samassa jutussa myös lukee, ettei lehti ole ”periaatteessa” muuttanut kantaansa kuvien julkaisuun.

Meistä tuntuu että jos me oikeassa alkaisimme pyydellä anteeksi, sitten Lähi-idän diktatuurimaat päättäisivät siitä, mitä meidän lehdessä julkaistaan, ja se ei kyllä käy, sanoo Carsten Juste:

”Chefredaktør Carsten Juste mener dog, at avisen "principielt" ikke har skiftet holdning til beslutningen om at bringe tegningerne.

- Vi føler, at hvis vi virkelig gik ud og undskyldte, så ville diktaturstater i Mellemøsten bestemme, hvad vi skal bringe i vores avis. Det er naturligvis fuldstændigt uantageligt, siger Carsten Juste”.

Jyllands-Posten INDLAND 30.01.2006 kl. 20:30 – ”Jyllands-Posten undskylder krænkelse af muslimer”
http://jyllands-posten.dk/indland/ECE3830087/Jylla... (luettu 14.1.2015 20.09)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Pyysivät anteeksi, että kiistattomasti loukkasivat monia muslimeja. "Periaatteessa" eivät ole muuttaneet kantaansa, mutta eivät ole ymmärtääkseni Charlie Hebdon ristiriitaisia tunteita herättäneitä kuvia tässä tilanteessa julkaisseet.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

No mutta miksi vain lehden kanteen arvokonservatiivien iloksi? Eikö sitten saman tien PS:n vaalikampanjan osaksi, kilpailuhan päättyy sopivasti vaalien alla?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Huutakaa 'pyyhkimään!' sitten kun saa tulla pyyhkimään.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ei kannata. Haalivat kuitenkin koolle paperittomia, joilla on muitakin legitiimejä huolia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olit noin 13 vuotias kun Vanhanen pyysi anteeksi Mohamed pilakuvia, eikö jo olisi aika mennä elämässä eteenpäin. Suomen Sisulle toivoisin myös aikuistumista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lapsellista, äärettömän lapsellista toimintaa persunuorilta. Mutta jollei rahkeet muuhun riitä, kuten pohtimaan nuorten todellisia ongelmia yhteiskunassa, joita kyllä riittää, niin pakko kai on jotain yrittää.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula
Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Vaikkapa se, miten läpinäkyvästi sananvapaus kiinnostaa vain silloin kun sitä puolustaessa päästään loukkaamaan erästä tiettyä uskontoa. Kuka uskoo, että Perussuomalaiset Nuoret järjestäisi pilakuvakilpailun jonka aiheena on Suomen sotaveteraanit? Ei tietenkään kukaan, koska silloin kilpailun tuloksena syntyvistä pilakuvista voisi loukkaantua moni perussuomalainenkin (nuori tai ei). Tietysti Perussuomalaisilla Nuorilla on sananvapauden nimissä oikeus painattaa kanteen mitä tahansa, vaikka kissan kokoisilla kirjaimilla "Muhamed oli pedofiili", yhdessä aiheeseen liittyvän kuvan kanssa (sen saa jokainen tässä kuvitella). Se, että käyttää sananvapautta ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö sen käyttötapa voisi olla lapsellinen ja mauton. Tällaisessa tapauksessahan se olisi juuri molempia. Lapsellista on myös luulla, että Suomessa asuva, käytännössä todella turvallisessa ympäristössä elävä länsimaalainen valkoihoinen muuttuisi Ayaan Hirsi Alin kaltaiseksi sananvapauden puolustajaksi sillä sekunnilla kun loukkaa vain muslimeja niin paljon kuin pystyy. Huono käytös on huonoa käytöstä, eikä sananvapauteen vetoaminen sitä miksikään muuta. Veikkaan muuten, että tästä on moni sotaveteraanikin samaa mieltä. Siihen aikaan kun kunnioitettiin edes jonkinlaisia alkeellisia käytöstapoja, kun taas nyt 2010-luvulla varsinkin muslimien loukkaaminen on jo jonkinlainen itseisarvo. Kaiken kritiikin voi ohittaa huutamalla vain äärimmäisen kovaa SANANVAPAUS. Samalla voi tuntea olevansa suuri sankari, uljas sananvapauden puolustaja!

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #64

Islam on erityisasemassa siksi, että sen loukkaamisesta on jaettu tuomioita ihan hiljattain, jopa ihan suomalaisessa tuomioistuimessa. Ja sitten tietysti on nuo Pariisin nilkit.

Se, että ihmisoikeuksia puolustettaessa kiinnitetään erityishuomiota islamiin on suunnilleen yhtä luonnollista kuin se, että talvisodan aikana Suomen armeijan toiminta painottui itärajalle eikä länsirajalle.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #70

Tietysti sitä mieltä saa vapaasti olla, että islamin kritisointi oikeuttaa totaaliseksi kusipääksi ryhtymisen. Kätevää. Harkitsen itsekin ensi kerralla perustelevani tähtitieeteellisen huonoa käytöstäni ja toisten mielen pahoittamista vain sillä, että islam on niin kauhistus. Uppoaa kuin veitsi voihin 2010-luvun Suomessa. Monissa muissa asioissa tarkoitus ei pyhitä keinoja, mutta onneksi "taistelu" islamia vastaan oikeuttaa lähes mitä tahansa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #72

Ei islamin haukkumisessa tai pilkkaamisessa ole mitään kusipäistä. Se on pilkkansa ansainnut ihan omalla toiminnallaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #74

Se, että joku ansaitsee se, ei tee pilkkaamisestä vähemmän kusipäistä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #75

Kuka edes päättää, mikä on pilkkaamista?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #76

Lhdetään nyt vaikka sanakirjamääritelmästä, turha tässä on ruveta hiuksia halkomaan.

Anne Lindell

Hyvät persunuoret - kyse on sananvapaudesta ja sananvapaudesta ... eli, mitä eroa noilla kahdella sananvapaudella oikein on todellisessa elämässä. Tämä pitäis noille perusnuorille jonkun takoa päähän. Sivulliset saavat kärsiä tästä pian ja PS-puolue välittömästi: http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi....

Järisyttävä puhe, jonka joisen tulisi kuunnella - eritoten näittnen persunuorten. Kohta räjähtää, jotne muslimiterrosistien kanssa ei kannata pilailla. Ei todellakaan. Egyptin presidenti Al Sisi´n puhe: http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi....

Pekka Heliste

Kisan taita aratkaista poliisi, jumalanpilkka kun on rangaistava teko Suomessa.

Persut eivät muista elävänsä impivaarassa

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Vihjaatko että taidekilpailun pitäminen olisi kiellettyä?

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Piirämpä tähän sanallisen täysin ateistisen pilakuvan persusnuorten puhee...
ei..ei sentään..eihän lapsille saa ilkeä olla..akateemisiakin,kun vielä ovat..fiksuja ja älykkäitäkin...................kenties.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Muistaakos kukaan enää sitä äläkkää,tässä taannoin,kun persuista piirrettiin pilakuvaa..olikos se peräti kirkko ja kaupunki lehdessä?

Käyttäjän mattihaapala94 kuva
Matti Haapala

Minä ainakin muistan. Mutten muista kenenkään kuolleen sen takia. Korjaa, jos olen väärässä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Millainen äläkkä ja mitä siitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä jutussa ranskalaiset pilapiirtäjät kommentoivat samantapaisia "sympatianosoituksia" kuin tämä persunuorten. http://www.spiegel.de/fotostrecke/anti-pegida-kari...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämä on ala-arvoisin ja vastenmielisin temppu persuilta pitkään aikaan. Tarkoituksena ei ole nauraa kenellekään vaan lietsoa vihaa Suomen uskontokuntien välille. Kun valtaan pyritään keinoja kaihtamatta, siitä harvoin seuraa kenellekään mitään hyvää.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Päinvastoin, kyseessä on suoraselkäinen kannanotto ihmisoikeuksien puolesta. Barbaareille on näytettävä, ettei terrorismin edessä alistuta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kulmala ottaa kirjoituksessaan kantaa islamia vastaan. Sitä ei maallisen ja poliittisen vallan edustajan tulisi tehdä. Hengellisyyteen pyrkiköön ne, joilla siihen on kutsumus.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #61

Mitä noin yleisesti ottaen ajattelet sananvapaudesta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #62

Olen laajan sananvapauden kannattaja. Kiihottamis- ja uskonrauhapykäliä ei mielestäni tarvita. Luotan siihen järkeen, joka esimerkiksi Kulmalan kirjoituksesta puuttuu.

Hengellinen ja maallinen valta ovat Suomessa historiallisesti yhtä ja samaa. Kulmalan kirjoitus heijastelee tuota yhden totuuden perinnettä. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä porukkaa, joka ammentaa elämänohjeensa muualta kuin Raamatusta.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #63

"Olen laajan sananvapauden kannattaja. Kiihottamis- ja uskonrauhapykäliä ei mielestäni tarvita."

Ok!

"On vaikea ymmärtää ja hyväksyä porukkaa, joka ammentaa elämänohjeensa muualta kuin Raamatusta."

Miksi? Minusta on väärin sitoutua johonkin sellaiseen, jonka sisällöstä en ole itse saanut edes epäsuorasti olla päättämässä. Varsinkin, kun iso osa siitä sisällöstä on minun mielipiteideni kanssa ristiriitaista.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #63

"On vaikea ymmärtää ja hyväksyä porukkaa, joka ammentaa elämänohjeensa muualta kuin Raamatusta"

Ja kuitenkin se Raamattu on 'suodatettava' oman moraalin läpi, tai jäädään tilanteeseen jossa muunmuassa orjuus on ok ja jossa naisella ei ole mitään arvoa.

Hengellinen valta suomessa on alusta lähtien ollut pakkovaltaa ja se onkin ainoa, mitä Raamattu tarjoaa - sieltä ei demokratiaa löydy, vain tyranniaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ei sananvapaus tee vastenmielisistä tempauksista yhtään vähemmän vastenmielistä.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Luulen, että PS-nuoret olisivat halunneet kilpailun pitää, mutta PS:n vanhempi väki ei ollut ihan samoilla linjoilla. Siksi kävi sitten näin: http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/725866/PSnuoret+peruutti+pilapiirroskilpailunsa

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Roger Moore.

Vissiin Punk In Finlandilla ei sananvapautta ole?

Juha Nordman

Tälle Roger Kulmalalle kaksi huomautusta liittyen hänen edellä vuodattamaansa sappinesteoksennukseen, jota jotkut kutsunevat kolumniksikin:

1. Jussi Halla-ahoa ei ole kukaan yrittänyt leimata rikolliseksi rasistiksi. Ei nimittäin ole tarpeen; hän on sitä joka tapauksessa, joten miksi vaivautua enää yrittämään? Riittää, että toteaa asiantilan. Toki hän sai syytteen lopulta uskonrauhan rikkomisesta sen sijaan, että olisi tullut syytetyksi todellisten "ansioidensa" mukaan kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, mutta se ei muuta asiaa miksikään, ellei sitten pahemmaksi. Halla-aho on rikollisena halveksittavinta osastoa, mitä kuvitella saattaa.

2. Tyypillistä persua: tekstin alussa puolustetaan kirkkain silmin sananvapauden takaamaksi oletettua oikeutta pilkata kaikkea ja kaikkia tyylilajista riippumatta, ja lopussa päädytään itkeä tihruuttamaan, miten kauheaa on, kun se yksikin pilapiirtäjä kehtasi meitä persuja pilkata.

Toimituksen poiminnat