Persujen munaton europolitiikka ja ECR

Tänään Hesarin gallupissa Perussuomalaiset saivat 16,1% kannatuksen ja puolue oli neljänneksi suosituin. Yksi merkittävä tekijä alhaiselle kannatukselle on mielestäni puolueen epäselvä eurolinja. Puolueen edustajat kyllä kritisoivat euroa ja sen aiheuttamia ongelmia, mutta uskottavaa ratkaisua ongelmaan, eli Suomen eroa valuuttaunionista, ei puolue ole suostunut esittämään. Jos puolue alkaisi rohkeasti ajamaan paluuta markkaan, perussuomalaiset pääsisivät taas poliittisen keskustelun keskiöön ja siten kannatus lähtisi taas nousuun. Miksi siis puolue ei suostu euroeroa esittämään? Halutaanko varmistaa hallituspaikka varovaisella politiikalla? Sillä tiellä päädytään ensi vaalikaudella porvareiden leikkauspolitiikan takuumieheksi.

Sitten on Perussuomalaisten europarlamenttiryhmä ECR, joka äänestää europarlamentissa uuden komission luottamusäänestyksessä tyhjää. Brittikonservatiivit eivät halua äänestää komissiolle epäluottamusta, koska komission 28 komissaarista yksi on konservatiivien oma lordi Hill. Tämä siitä huolimatta, että komissio ajaa samaa vanhaa federalismi-politiikkaa kuin aiemmat ja se on täynnä epäpäteviä komissaareja. Paras esimerkki epäpätevästä komissaarista on Suomen Jyrki Katainen, jonka politiikka velkaannutti massiivisesti Suomen julkista sektoria ja jonka seitsenvuotisen valtakauden jälkeen Suomen bkt oli pienempi kuin sen alussa. 

En väitä, että ryhmänvaihtaminen oli perussuomalaisille väärä päätös. Ukipin mepit EFDD-ryhmässä ( ent. EFD) laiskottelivat veronmaksajien rahoilla, joten ei sekään kovin sopivaa seuraa ollut, vaikka heidän kriittisyytensä EU:hun oli aidompaa ja vahvempaa. Ei minulla kuitenkaan mitään Ukipia vastaan ole. Toivon että Farage johtaa "kansan armeijan" ensi keväänä Britannian vaaleissa veret seisauttavaan jytkyyn. Parempi he kuin konservatiivit, joiden johtajan David Cameronin säällittävän munaton EU-politiikka on Ukipin menestyksen taustalla. 

ECR-ryhmä on oikea ryhmä persuille, vaikka sen maltillinen EU:n uudistamislinja ei kelpaa malliksi puolueellemme. Siellä on kuitenkin aidosti eurokriittisiä maadelegaatioita, kuten Tanskan Kansanpuolue ja Alternative für Deutschland. Uskon myös että ECR:llä on myös vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa europarlamentissa päätettäviin asioihin, kun EFDD:n vaikutusmahdollisuudet ovat lähellä nollaa.

RogerKulmala
Perussuomalaiset Helsinki

Kansallismielinen perussuomalainen Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu